Откриха арсенал в дома на 60-годишен къпиновец
Откриха арсенал в дома на 60-годишен къпиновец / Sofia Pfoto Agency

Мярка за неотклонение „подписка" е постановила великотърновската прокуратура срещу 60- годишен мъж от село Къпиново. Той е привлечен като обвиняем за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешително.  За незаконно притежание на оръжие мъжът има две присъди- една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок през 1997 г. и пробация девет години по- късно.

60- годишният Д. И. е задържан за 24 часа след претърсване на дома му в селото, при което са открити и иззети деветмилиметров  пистолет „Магнум", гладкоцевна сгъваема пушка, сгъваема пушка без надписи, патрони кал.7,  9 и 22, ловни патрони 12 и 16 кал., преправени газови патрони и патрони за пистолет „ТТ", които  е притежавал без необходимото разрешително. Претърсването е по сигнал

за прострелян паркиран в центъра на Къпиново лек автомобил „Нисан Терано", собственост на 31- годишен мъж от В. Търново. При извършения оглед на колата е установено, че задното панорамно стъкло е счупено наполовина, като в здравата му част има пробойна. Две пробойни са намерени и около дръжката на задната врата, както и една в долния ляв край на предното панорамно стъкло.