Полицията е сигнализирана, но резултат от разследването няма вече 1 месец
Преди месец неизвестни задигнаха машини за хвърляне на панички, по които стрелят ловци, предава NOVA. Мястото е планинският град Eлена, а заради кражбата е спряла подготовката на бъдещите ловци, записали се на курс.

Разкриха крупна кражба на над 72 000 лв. от фирмен офис в Свищов

Кражбата на двете машини е извършена межди 10 и 13 април от ловно-рибарското дружество в Елена. Председателят Тихомир Кузманов подава сигнал до полицията. Резултат от разследването все още няма.

В ловно-рибарско дружество „Сокол” членуват близо 600 ловци. Лицензираното стрелбище за подготовка на кадри за лов обслужва и съседното дружество в Златарица с над 300 членове.

Полицаи от Велико Търново хванаха крадец на 800 лева и банкови карти

Тренировъчната база съществува вече 15 години, а автоматизираната система е въведена от пет години. „Купихме ги втора употреба, преди пет години за 4500 лв. А иначе доста повече струват”, обясни Тихомир Кузманов, председател на СЛРБ „Сокол 1899” - град Елена.

Липсата на автоматизираната система забавя дейността на дружеството, което подготвя ловците на две общини. Над 30 са записаните да изкарат курс, който започва след два месеца.

„Едно голямо перо от бюджета се формира от приходите от курсовете, които провеждаме. Мога да кажа,че 1/3 от бюджета на дружеството. Отчисления от ловни курсове, нови членове след обучение, които стават ловци. Връщат ни назад, но все пак ще търсим вариант.

Вътрешен човек ограбил магазин за телефони във Велико Търново

Под наем. Нямаме възможност да закупим нови”, обясни Тихомир Кузманов. Председателят на дружеството в планинската община има своите подозрения, за профила на крадците. 

„Най-вероятно не са истински ловци. Може да имат билети, но са бракониери. Щом са посегнали на общото имущество, не могат да се нарекат ловци”, смята Кузманов.

Въпреки че стрелбището е извън населени места и до него няма електрозахранване, ловците от Елена вече са намерили вариант да сложат видеонаблюдение и охранителни системи.
nova.bg