Отхвърлен любовник отвлича сестрата на изгората си
Отхвърлен любовник отвлича сестрата на изгората си / Sofia Photo Agency

27-годишен мъж е отвлякъл 16-годишно момиче от центъра на стражишкото село Виноград. Престъплението е станало вчера около 14,30 ч., когато девойката отивала до селския магазин, за да пазарува.

Мъжът я пресрещнал на улицата, качил я насила в колата си и се отправил към Крушето, където в момента живеел. Оставил момичето в постройка в стопанския двор, но тя под предлог, че отива до тоалетната, успяла да избяга. Стигнала до главния път и спряла случайно минаващ автомобил, като помолила водача да я откара до Петко Каравелово, където живеела една от сестрите й. След това потърпевшата сигнализирала в полицията.

В хода на разследването е установено, че преди време мъжът живеел на семейни начала с една от сестрите на момичето. Най-вероятната причина за постъпката му била отново да стигне до бившата си изгора и да си я върне. Срещу отвлеченото момиче не са извършвани насилствени действия.

Девойката временно е настанена в дома за малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица. Като предполагаеми извършители на престъплението са задържани двама души, съобщават от полицията. Работата по случая продължава.