Отборът на Сухопътни войски спечели Общоармейския шампионат по стелба с щатно оръжие
Отборът на Сухопътни войски спечели Общоармейския шампионат по стелба с щатно оръжие / netinfo
166 състезатели от 13 основни военни структури участваха в Общоармейски шампионат по стрелба с щатно оръжие, който се проведе в Националния военен университет “В. Левски”.
Комплексен победител стана отбора на Сухопътни войски, пред този на НВУ и на Силите за специални операции.
В щафетна стрелба с автомат “Калашников” първо място в отборното подреждане зае състава на Сухопътни войски с 406 точки. Втори е тимът на Военноморските сили, трети на НВУ. В дуелната стрелба със същото оръжие победители са представителите на Силите за специални операции, пред ІІ Тунджанска бригада и V шипченска бригада.
Стрелците от сухопътните войски поразиха най- точно мишените в прецизната стрелба с пистолет “Макаров” и са първи комплексно. Втори останаха домакините от НВУ, трети състезателите от ВВС. При мъжете отборите на Военна полиция, ВВС и Сухопътни войски оформиха челната тройка. Втори индивидуално е полк. доц. Марко Златев от НВУ.
Прецизната стрелба със същото оръжие при жените бе спечелена от тима на НВУ в състав: Десислава Иванова, Ваня Гавраилова и Евелина Найденова, следван от Сухопътни войски и Военната академия “Г. С. Раковски”.