Още пластмасови седалки, нов сектор за феновете на гостите и ремонт на съблекалните на Ивайло, препоръча БФС
Още пластмасови седалки, нов сектор за феновете на гостите и ремонт на съблекалните на Ивайло, препоръча БФС / Дарик нюз
Още пластмасови седалки, нов сектор за феновете на гостите и ремонт на съблекалните на "Ивайло", препоръча БФС
54110
Още пластмасови седалки, нов сектор за феновете на гостите и ремонт на съблекалните на "Ивайло", препоръча БФС
  • Още пластмасови седалки, нов сектор за феновете на гостите и ремонт на съблекалните на "Ивайло", препоръча БФС

Велико Търново има много работа, за да придаде по-европейски вид на стадиона си. Това стана ясно след посещението на председателя на Лицензионната комисия на БФС Красин Кръстев в старата столица. Днес той бе на стадион «Ивайло», заедно с колегите си от Футболната централа- Елена Ваташка и Неделчо Михайлов и председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Целта им бе да огледат стадиона и да дадат препоръки относното необходимите преустройства, за да получи съоръжението леценз. Те бяха посрещнати лично от кмета Даниел Панов, прокуриста на «Етър- 24» Стефан Атанасов, старши треньора на «виолетовите» Цанко Цветанов и управителя на Общинско предприятие «Спортни имоти»- Пламен Колев.

По думите на Красин Кръстев малко са градовете у нас с такива стадиони, но си личи, че през последните двайсет години по него е работено твърде малко. До 11 август, когато стартира новият сезон в «А» група, на «Ивайло» трябва да има поне 3000 пластмасови седалки, секторът за феновете на гостуващите отбори да бъде изместен на трибуната зад източната врата и там да бъде обособен вход за тях, да се ремонтират съдийската стая, съблекалните и да бъдат определени специални места за медиите и за телевизионните екипи, които ще предават мачовете.

«Двете съблекални не отговарят и на най- елементарни хигиенни изисквания и трябва да им се направи основен ремонт. Иначе като големина са прекрасни. Задължително е да има и стая за допинг- контрол, както и помещение за пресконференции», коментира Красин Кръстев. Той добави, че по отношение на финасовите изисквания на БФС клубът няма никакви проблеми и ще получи лиценз, но трябва да харчи разумно в елита, защото вса пак сме в период на криза.

Чуйте повече от Красин Кръстев в звуковия файл.

Шефът на Областната охранителна полиция главен инспектор Иван Каназирски и началникът на сектор гл. инсп. Стефан Николов също поставиха въпроса за преместването на сектора за феновете на гостите, тъй като там където е в момента е в опасна близост до терена и асистент- съдията. Двамата настояха за допълнителни мерки за сигурност по улица «Филип Тотю», където спират автобусите и колите на агитките от другите градове и дори за премахване на пракинга от северната страна на стадиона.

„За седалките и за обновяването на помещенията ще се кандидатства по проекти чрез спортното министерство. Направили сме обследване на козирката и на този етап няма причини за притеснение относно нейната сигурност. Що се отнася до сектора за гостите ще заградим североизточната част на новата трибуна и ще го оформим", заяви кметът Даниел Панов.