Организират благотворителен мач за легендата Руси Пенчев
Организират благотворителен мач за легендата Руси Пенчев / DJ Tеди Джорджо

Дряново отново се превръща в арена на интересна футболна инициатива. Отборите на ФК „Локомотив” - Дряново и „Янтра” – Габрово (ветерани) ще играят благотворително с цел подпомагане на именития футболист от близкото минало – централният защитник Руси Пенчев.

Средствата събрани от тази среща ще бъдат предоставени на Руси Пенчев, за да извърши допълнителните задължителни манипулации, след като бяха ампутирани и двата му крака. Легендите на двата отбора приеха с голямо желание да участват в хуманната, за да помогнат на приятеля и човека Руси Пенчев.

Мачът е на 15 септември (неделя) от 17.00 часа на стадион „Локомотив” в град Дряново.

Безрезервно към екипа подготвящ благотворителната среща и футболистите се присъедини и легендата на „Темида” от близкото ни минало, топ-реферът Антон Генов, който ще ръководи този специален мач. Ще му помагат Йосив Ронков и Николай Петров също от Габрово.

Руси Пенчев е роден на 15 октомври 1947 година в София, играл в ЦСКА-Септемврийско Знаме и е шампион на България 1968/1969 година.

Преминава през футболните клубове ПФК „Черно Море” – Варна 1967-1968 г., ФК ”Янтра” Габрово 1970-1978 г. и завършва своята футболна кариера в „Локомотив” Дряново през 1979-1981 г.

Руси Пенчев е с повече от 350 мача в професионалния футбол. Носител е на Купата на съветската армия и е отличен със златна значка на БФС за заслуги към българския футбол.

Благотворителният футболен мач е със съдействието на:

Община  Дряново и лично на кмета д-р Иван Николов, ФК „Локомотив” Дряново (ветерани), Николай Дончев, Тодор Георгиев  - Teddy Georgо, ФК”Янтра” -Габрово (ветерани), Зонален Съвет БФС Велико Търново.

С медийната подкрепа на: Дарик Радио, Dariknews.bg, БНР-Радио Варна, Радио Браво, Радио Бумеранг FM Габрово, Радио Севлиево, Дряново.нет, веснтик Дряново нюз,TV Боряна, вестник-100 вести,Топ Спорт,Live Sport.