Оперират Ванков в четвъртък, Рашков е под въпрос
Оперират Ванков в четвъртък, Рашков е под въпрос / netinfo
Операция в клиниката в Дианабад ще претърпи защитникът на “Етър- 1924” Росен Ванков. Бранителят ляга под ножа в четвъртък, след като днес бе на преглед при д-р Хубенов в София, съобщи изпълнителният директор на великотърновския клуб Стефан Атанасов. Констатацията на лекаря е, че със сигурност Ванков е скъсал менискус, но има съмнения и за странична връзка. Окончателно състоянието на коляното ще се изясни по време на интервенцията. Ако Ванков се отърве с по-малкото зло – менискус, ще може да се върне в игра след месец. В случай обаче, че е увредена и връзката, ще почива принудително до Нова година.
В София преглед мина и вратарят Радослав Рашков, който се контузи в контролата с “Литекс”. Д- р Хубанов му е направил пункция на коляното. В петък ще го прегледа отново и тогава ще обяви дали има и други увреждания освен на менискуса. В момента колянната става на юношата на “Боляри” е отекла и е трудно да се постави точна диагноза.
Междувременно в подготовката на “Етър-1924” се включиха двама двайсетгодишни защитници от школата на “Локомотив” /Пловдив/. През миналото първенство Петър Еленков и Атанас Кочанов са играли за “Сокол” /Марково/ в Пловдивската областна група.
От “Ивайло” си тръгна Тодор Чирпанов. Към младият футболист на “Чумерна” интерес има и от “Нафтекс”, и той е започнал тренировки с бургазлии.