Oхранител простреля натрапник със самоделно оръжие
Oхранител простреля натрапник със самоделно оръжие / Sofia Photo Agency, архив

Oхранител простреля натрапник със самоделно оръжие във В. Търново, съобщават от полицията. Във вторник в районното управление в града е получено съобщение от дежурния фелдшер в спешно отделение на болницата. Той обяснил, че в 01.40 ч. при тях се е явил 35-годишен мъж в явно нетрезво състояние, който малко по-рано същата нощ бил прострелян в областта на гърдите с огнестрелно оръжие. При преглед е установено, че мъжът е прострелян със сачма, заседнала подкожно в областта на гърдите, която е извадена след оперативна намеса. Пострадалият не дал смислени обяснения как е получил огнестрелното нараняване.

Полицейско разследванве е разкрило извършителя - мъж на 62 години от В. Търново, осъждан за документни престъпления и за неправомрно присъединяване към електропреносната мрежа. Във вторник вечерта той бил на работа като охранител в склад за строителни материали в районна на старото военно училище. Половин час след полунощ пострадалият под въздействие на алкохол опитал да проникне в помещението, в което се е намирал охранителят. При възникналия конфликт пазачът стрелял с личния си газов пистолет, регистриран по надлежния ред, но пригоден за стрелба с преработен газов патрон в боен чрез поставяне на метална сачма.

62-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда и държане на огнестрелно оръжие без да има за това надлежно разрешение. В разпит пред съдия той направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение "Подписка".