Офанзивен халф с двойно гражданство обяви, че преминава в Етър- 24
Офанзивен халф с двойно гражданство обяви, че преминава в Етър- 24 / Гонг

Полски футболист последва примера на норвежеца Кай Рисхолт и обяви пред медиите в родината си, че вече е футболист на "Етър- 24". Михал Протасевич разбули завесата около зимните трансфери, която пусна старши треньора Сердар Даят, като съобщи за сайта eurosport.onet.pl, че вече е играч на "виолетовите".

„През следващите шест месеца ще играя в българския клуб „Етър- 1924" (В. Търново). Треньорът му Сердар Даят идва също от Германия, където съм израснал и аз. Той търсеше играч за лявата зона на атаката и ми предложи офертата, която приех", каза Михал Протасевич.

Той е роден на 26 септември 1985 г., висок е 183 см и тежи 74 кг. Играе като ляв и десен офанзивен полузащитник. Има двойно гражданство - немско и полско. Юноша е на германския „Рот-Вайс" (Оберхаузен), после преминава през холандския „Твенте" (2004-2005), полския „Гурник" (2005-2006), немските „Гладбек" и „Рот-Вайс" (Есен), а от 2007 г. с малки прекъсвания е основен футболист на полския „Flota Świnoujście", който е настоящ лидер в Първа лига на страната.

Неотдавна Протасевич е разтрогнал договора си с тима по взаимно съгласие и е приел да дойде във В. Търново. В полския сайт са наясно със ситуацията, в която е „Етър- 24".

Те пишат, че след есента отбора е на последно място и го чака тежка битка за спасяване. Предпоследният отбор е на 4 точки напред, а зоната за спасяване на 6 точки. Сред конкурентите на етърци за оставане или на границата са такива известни клубове като „Локомотив" (София) и „Берое" (Стара Загора), а положението не е много добро дори за „Славия" (София), коментира сайтът.