Общината продължи договора за наем на помещенията на ЦДГ “Слънчев дом”
Общината продължи договора за наем на помещенията на ЦДГ “Слънчев дом” / DarikNews.bg, архив

7 000 лв. месечен наем ще продължи да плаща Община Велико Търново, за да ползва частните помещения, в които се помещава ЦДГ “Слънчев дом”. Договорът е подновен с 15 месеца, а ако сградата бъде продадена наемът ще бъде приспаднат, стана ясно по време на заседанието на местния парламент. В детската градина се отглеждат и възпитават 180 деца.

Общинският съветник Лидия Прокопова припомни, че договорът е сключен през миналия мандат на кмета и Общинския съвет. “Наемът от 7 000 лв. е висок, но детските градини са пренаселени, групите са с над 30 деца. Да надделее мъдростта и до Нова година да помислим и да вземем управленско решение как може с по една група да бъдат разширени съществуващите детски градини", призова Прокопова, която е председател на комисията по образование и култура в ОбС.

От трибуната кметът Даниел Панов обясни, че Министерството на отбраната едва през юли тази година е преотстъпило на общината собствеността на недостроеното крило в ЦДГ "Здравец". По негови думи  все още във ведомството се издирват проектите на детското заведение, за да се направи количествено-стойностната сметка за довършването.
“ Имаме проект за детска градина с три групи в СОУ "Георги Раковски". Има идеен проект за детска градина в кв. "Зона В", в момента децата от ДГ "Слънчев дом" няма къде да бъдат настанени и тя е необходима на Общината", посочи градоначалникът.