Общинарите гласуват разширяване на газоразпределителната мрежа
Общинарите гласуват разширяване на газоразпределителната мрежа / netinfo
Разширяването на газоразпределителната мрежа във Велико Търново ще бъде разгледана на редовната сесия на Общинския съвет утре.
Строителната програма на “Раховецгаз – 96” АД предвижда изграждането на газопровод в района на стария радиозавод по улица “Опълченска”, както и до американския колеж “Аркус” по улиците “Бузлуджа” и “Кирил и Методий”, по улица “Козлуджа”, в района на “Дълга лъка” и в квартал “Чолаковци”. Газоразпределителната мрежа ще бъде разширена и в района на Западната промишлена зона.
В инвестиционната програма на “Овергаз” за 2007 година не са предвидени средства за разширяване на газоразпределителната мрежа за включване на битови абонати. Политиката на фирмата е насочена към големи промишлени и търговски консуматори. За разширяване на мрежата в жилищните квартали ще се извършват предварителни маркетингови проучвания и анализи от специалисти.
Израбоен е и проект за строителство на газопроводни отклонения и газоразпределителна мрежа в село Арбанаси. Преди това обаче той трябва да бъде съгласуван с държавните ведомства и с Община Велико Търново.
Тази година ще бъде извършена реконстриукция на отоплителните инсталации за работа с природен газ в три учебни заведения - детска градина “Ивайло”, басейна и физкултурния салон в училище “Емилиян Станев” и спортната зала в Техникума по електроника “Ангел Попов”.
47800 метра е общата дължина на изградената газоразпределителна мрежа във Велико Търново за периода 2004 – 2006 година. 41 са промишлените и общественито-административни обекти, които работят на газ, 649 са битовите абонати.