/ dariknews.bg
Община Велико Търново е осигурила заявения бюджет за реализацията на популярния музикален фестивал „Дикси Джаз Фест“ – 2018. След проведени през миналия месец разговори с представители на едноименната фондация - организатор на културния форум, както и след положителната резолюция на кмета Даниел Панов е одобрена финансовата подкрепа в размер на 14 700 лева, необходима за провеждане на фестивала.

Официалното предложение за подкрепа е постъпило в деловодството на 23 май. В рамките на два работни дни е стартирала процедурата по осигуряването на средствата, финансовия контрол и изготвянето на необходимата документация. За безвъзмездно ползване е предоставено и пространството около паметника на Асеневци, където по традиция се провежда музикалното събитие.

В Община Велико Търново не е постъпвало официално уведомление за отмяна на „Дикси Джаз Фест“, в каквато насока се разпространява информация в общественото пространство. По предварителен план музикалното събитие ще се състои в периода 12-14 юли 2018 година. Евентуалното му отпадане би било по независещи от общината причини.