Обновяват изцяло Хотнишката екопътека
Обновяват изцяло Хотнишката екопътека / снимка: Община В. Търново

Дейностите по рехабилитацията на Хотнишка екопътека провериха вчера кметът Даниел Панов, председателят на УС на Българска асоциация за селски е екологичен туризъм (БАСЕТ) Петър Петров и кметския наместник на Хотница Десислав Йорданов, съобщиха от администрацията. Ремонтните дейности се извършват с финансиране в размер на 8 000, осигурени от Община Велико Търново. 5 000 лв са събрани от специалната дарителска кампания, организирана от   Райфайзен банка.
Работи се по цялостното трасе на пътеката, което е около 2 000 метра. От извора до Хотнишкия водопад се подменят амортизирани парапети, счупени и липсващи дъски по мостове, ремонтират се маси и пейки в кътовете за отдих, подменят се и се поставят предпазни решетки, насипва се пътеката с фракция от трошляк. Изцяло е почистена и пребоядисана беседката, която се намира в подножието на водопада. Почистени,  възстановени и ремонтирани са  и масите и пейките.
Кметът Даниел Панов изрази увереността си, че след извършените ремонти, след направените нови значими  археологически разкрития през този сезон, се създават добри предпоставки едно от най-красивите природни кътчета в района на Старата столица да възвърне статута си на предпочитано място за отдих и почивка. Той заяви, че вярва в ресурсите, възможностите и потенциала както на Хотница, така и на всички населени места на територията на община Велико Търново с местни инициативи. По думите на градоначалника, те биха привлекли още повече туристи с добре поддържаната си инфраструктура около природните забележителности и с множество нови атракции.