Обезопасяват района на Старото военно училище, до една година изграждат подземни комуникации
Обезопасяват района на Старото военно училище, до една година изграждат подземни комуникации / Дарик нюз, архив
Обезопасяват района на Старото военно училище, до една година изграждат подземни комуникации
68356
Обезопасяват района на Старото военно училище, до една година изграждат подземни комуникации
  • Обезопасяват района на Старото военно училище, до една година изграждат подземни комуникации

Районът на Старото военно училище във В. Търново ще бъде обезопасен, като в рамките на една година трябва да приключи изграждането на подземни комуникации там, съобщи кметът Даниел Панов. Градоначалникът информира, че Общината има да получава още три милиона лева по първия етап от водния проект, който приключи и до средата на следващия месец цялата документация ще бъде представена пред управляващия орган.

В момента в Старото военно училище се работи по пътния участък до подземния гараж на паркинга на Областната администрация. За да се обезопаси районът ще бъдат поставени съоръжения, които да ограничат достъпа до единствената останала сграда, който е опразнена преди около два месеца.

Кметът информира още, че до края на седмицата предстои трета среща с архитекти и строителни инженери, на която ще се коментира как точно да се използва терена на Старото военно училище до изграждането на уличната мрежа там.

„По интегрирания план за градско развитие е заложено проектиране на улична инфраструктура, за което имаме отпуснати 500 000 лв. След това за Старото военно училище може да се кандидатства за директно финансиране по Оперативната програма „Регионално развитие”, но първо трябва да приключим с подземните комуникации”, заяви Даниел Панов.

Според него подземните комуникации трябва да бъдат завършени най-късно в едногодишен срок, а през това време администрацията, следвайки визията на архитекти и инженери, ще изготви самия проект за инфраструктурата на целия терен. Обсъжда се идея временно да бъде обособен паркинг.

Кметът ивнормира още, че за Стария град ще се разчита и на европейски проекти от следващия програмен период, като вече има идеен проект за надграждане на Мултимедийния център с два етажа, мисли се и за археологически парк в квартал „Асенов”, който да е пешеходна връзка с Царевец и църквите в подножието на крепостта.

Чуйте повече от кмета в звуковия файл.