Николай Петров обяви: Виолетов съм, идвам да помагам
Николай Петров обяви: Виолетов съм, идвам да помагам / Дарик нюз, архив

Халфът Николай Петров, който преди броени дни се върна в "Етър ВТ", пожела за отговори на обвинението в некоректност от страна на досегашния му клуб "Локомотив" (Г. Оряховица). "Надявам се всички да ме разберат по начина, по който го казвам. Знам, че зад думите, изречени от Бончо Генчев, всъщност стои друг човек. Жал ми е за Бончо Генчев, защото го уважавам много и не заслужава по този начин да ползват името му. Не искам да изпадам в детайли, защото това означава да сляза на нивото на хора, които са вече в миналото ми. Най-важното, което искам да кажа на всички, е че Нико Петров е виолетов", коментира Нико Петров.

На въпроса защо през зимата е преминал в "Локомотив", след като бе поканен в "Етър ВТ", халфът заяви, че феновете на "виолетовите" знаят какво се е случило тогава. "Виновникът да не остана не съм аз, а бяха други хора, всички знаете за кого се отнася", каза полузащитникът, но отново не назова конкретно име. Той добави, че се връща на стадион "Ивайло", защото иска да помогне и не се плаши от трудностите.

"Мога да играя в "Б" група, но не искам нищо наготово. Искам да помогна, защото "Етър" ми е дал много. Държа да подчертая, че идвам в "Етър" сега, когато е трудно и когато се гради. Радвам се да тренирам с тези млади момчета, а най-щастлив съм, че в "Етър" има истински треньор и истински президент. Вярно е, че лекувам контузия, но тя няма да ме спре. Надявам се до първия официален мач да съм добре, никога не съм търсил лесното в живота си, по-добре е да ми е трудно, но да съм там, където ми е мястото", завърши Николай Петров.