Неявили се свидетели отново отложиха делото срещу Орлин Тодоров
Неявили се свидетели отново отложиха делото срещу Орлин Тодоров / DarikNews.bg, архив

Великотърновският окръжен съд отложи отново делото срещу бившия началник на Териториалното звено "Борба с организираната престъпност" Орлин Тодоров. Новото заседание на процеса е насрочено за 25 и 26 февруари, съобщиха от съдебната палата. Тогава ще бъдат призовани неявилите се до момента девет свидетели. След като те бъдат разпитани, се очаква да бъдат изслушани и вещите лица.

На днешното заседание трябваше да се яви един от ключовите свидетели по делото- бизнесменът Петър Христов. Той обаче отново не дойде, като изпрати факс до съдебния състав, че е възпрепятстван заради здравословни проблеми.

Повече от 100 са всички свидетелите по делото срещу Орлин Тодоров. Срещу него има повдигнати три обвинения на Ловешка окръжна прокуратура. Тодоров е обвинен, че е разгласил държавна тайна, че е злоупотребил със служебното си положение и е склонил длъжностни лица да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздаването по досъдебното производство.

Орлин Тодоров бе задържан на 11 март 2011 година с постановление на Ловешката окръжна прокуратура. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от Апелативния съд във Велико Търново, след което бе освободен първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция.

34 тома материали са събрани по делото срещу бившия антимафиот. Само обвинителният акт срещу него е 108 страници.