НЦИОМ: Настоящ и бивш кмет най-авторитетни в община Горна Оряховица
НЦИОМ: Настоящ и бивш кмет най-авторитетни в община Горна Оряховица / dariknews.bg
НЦИОМ: Настоящ и бивш кмет най-авторитетни в община Горна Оряховица
30876
НЦИОМ: Настоящ и бивш кмет най-авторитетни в община Горна Оряховица
  • НЦИОМ: Настоящ и бивш кмет най-авторитетни в община Горна Оряховица

Кметът на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев е най-влиятелната и уважавана личност в общината, показва представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение, направено сред 500 души в периода от 1 до 9 юни. Градоначалникът се ползва с подкрепата на 29% от анкетираните жители на общината.

От местните избори досега кметът Михтиев е спечелил одобрението на нови 8 % от жителите на общината, но в същото време е загубил подкрепата на 13 % от хората, които са гласували за него. Йордан Михтиев е по-одобряван като кмет, отколкото като политическо лице до неотдавна на ГЕРБ, посочва още изследването на НЦИОМ. Кметът на Горна Оряховица неотдавна бе изключен от редиците на партията заради незачитане на мнението на местните представители на ГЕРБ и уронване престижа на партията.

На второ място по влияние с 11% се нарежда бившият кмет на БСП Никола Колев, който управляваше горнооряховската община четири поредни мандата. Подкрепата на 7% от запитаните жители получава депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков.

Какво е влиянието на политическите партии и кои са основните проблеми в община Горна Оряховица чуйте в звуковия файл от социолога на НЦИОМ Румен Чакъров.