Нареждат пъстра трапеза в парк Марно поле
Нареждат пъстра трапеза в парк Марно поле / Дарик нюз

Ястия, приготвени по традиционни рецепти от региона, ще се състезават в кулинарната изложба организирана в рамките на фестивала „Пъстра трапеза на гости на моя град" Велико Търново 2011. Фестивалът ще се проведе на 17 и 18 септември от 11,00 ч. в парк „Марно поле".

Кулинарният фест се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов"  с участието на фирма „Ивитал Консулт" ЕООД и Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите.

"Пъстра трапеза на гости на моя град" се провежда за трети път във Велико Търново. В тазгодишното издание ще участват кулинари от Кюстендил, Благоевград, Гурково, Лом, Плевен, София, Петърч, Пирдоп и др.

В специална изложба свои традиционни гозби ще представят селища от Община Велико Търново. Независимо жури ще оцени кулинарните изделия на представителите от селата по вкус, външен вид и автентичност на рецептите. Специална Старопрестолна грамота от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" ще има за най-уникалната рецепта, за десерт и за най-добра етно-визия на щанд.

В рамките на кулинарния фестивал в парк „Марно поле" ще се проведе детски пленер на тема „Рецептите на баба". Специалени гости ще бъдат популярният изпълнител Стефан Митров и на вълшебният славей от Странджа - Радостина Йовкова. В парк „Марно поле" ще се изявят  над 100 самодейци и самоуки готвачи от региона.