Над 250 покани е изпратил организационния комитет за бенефиса на Ивайло Йорданов
Над 250 покани е изпратил организационния комитет за бенефиса на Ивайло Йорданов / netinfo
Богата шоу-програма е подготвена за бенефисния мач на Ивайло Йорданов в неделя, съобщи председателят на Организационния комитет и кмет на Горна Оряховица Никола Колев. Празникът на стадион “Локомотив” ще започне в 14 часа с поздрави към бронзовият медалист от САЩ` 94 от градоначалника, председателя на ДАМС Весела Лечава, шефовете на БФС и на Профилигата Борислав Михайлов и Валентин Михов. Адреналинът на публиката допълнително ще вдигнат мажоретки и духов оркестър. След това ще започне футболната среща между най-добрите състезатели на “Етър” и “Локомотив” /Г. Оряховица/ от периода 1990 - 1992 година. През 1991 г. “Етър” стана шампион на България, а Ивайло Йорданов - голмайстор на първенството с 21 попадения. Двата отбора ще играят с екипи без номера, на които ще пише “бенефис” и “Ивайло Йорданов”. В паузата между полувремената акробатите от “Джим денс” и горнооряховските талантиq участвали в “Мюзик айдъл” и “Хит минус едно” ще покажат уменията си. След последния съдийски сигнал ансамбъл “Сидер войвода” ще извие кръшно хоро на терена. Идеята е на него да се хванат участниците в мача, гостите и зрителите от трибуните.
Над 250 покани са изпратили организаторите на бенефиса. Сред поканените са президента Георги Първанов, министър-председателя Сергей Станишев, министъра на транспорта Петър Мутафчиев, селекционера Димитър Пенев и всички футболисти, достигнали до четвъртото място в света на шампионата в САЩ през 1999 г., общините София, Самоков, Несебър.
Почетният гражданин на Горна Оряховица Ивайло Йорданов е роден на 22 април 1968 г. в Самоков. Юноша на “Рилски Спортист”, той е доведен в “Локомотив” от Тошко Арсов и е наложен в състава от Петър Кирилов. И двамата няма да присъстват на бенефиса в неделя заради лични ангажименти.
Футболен клуб “Локомотив” поема изцяло бюджета на бенефиса, съобщи президента му Лъчезар Бакьов. Според него жеста към екснационала, който прекрати кариерата си преди шест години, не е закъснял и е проява на уважение.
Междувременно самият Ивайло Йорданов съобщи, че съди третият и последен клуб, за който е играл в кариерата си - “Спортинг” /Лисабон/. Португалците не са изпълнили клауза по договора с него да му организират бенефисен мач. Делото е през октомври.