Н. Бареков: Петното се е срещал тайно с Борисов в дома му в Банкя
Н. Бареков: Петното се е срещал тайно с Борисов в дома му в Банкя / DarikNews.bg
Н. Бареков: Петното се е срещал тайно с Борисов в дома му в Банкя
69492
Н. Бареков: Петното се е срещал тайно с Борисов в дома му в Банкя
  • Н. Бареков: Петното се е срещал тайно с Борисов в дома му в Банкя

Бисер Миланов – Петното се е срещал тайно с Бойко Борисов в дома му в Банкя, разкри във Велико Търново журналистът и председател на движение “България без цензура” Николай Бареков. Петното, познат като един от най-активните провокатори сред протестиращите, е ходил в къщата на бившия премиер малко преди коледните празници, като рандевуто е продължило няколко часа, твърди Бареков. Той уточни, че има информацията от хора, които са видели Бисер Миланов, а по-късно това било потвърдено и от приближени на Борисов.

Около коледните празници в дома на лидера на ГЕРБ са ходили, и то нееднократно, още Георги Първанов и Румен Петков, добави Николай Бареков. Той предположи, че посещенията на Петното в Банкя също са били регулярни. Журналистът призова бившия премиер да излезе и да обясни какво са правили в дома му тези три лица и какви теми са обсъждали. По думите му Борисов и Миланов са договаряли радикализиране и омаскаряване на гражданските протести пред парламента.

“Действията на “Ранобудните студенти” бяха прекратени в деня, в който Първанов рестартира своя проект АБВ. Аз твърдя, че едни и същи спонсори стоят и зад двата проекта”, заяви Бареков. По повод ареста на Петното журналистът коментира, че най- накрая прокуратурата и МВР са си свършили работата. Той призова компетентните органи да допуснат медиите до Бисер Миланов, за да може той да обясни пред тях защо е ходил да се среща с Борисов. Николай Бареков заяви още, че съществуват записи на тези срещи и според него те се правят от самия Борисов, който записвал всички, гостували в дома му.

Бисер Миланов-Петното е бил арестуван заедно с няколко свои придружители по време на протеста пред парламента днес. Според свидетели на случилото се Миланов се държал арогантно и влязъл в конфликт с друга група протестиращи. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна, стана ясно от съобщение на прокуратурата до медиите. Поводът е отправени заплахи към журналисти от Би Ти Ви, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Петното е осъждан седем пъти. Той влезе в общественото полезрение с предложението си да съдейства на полицията срещу платени протестиращи, а преди дни отново влезе във фокуса на медиите, след като наемодателка се оплака, че къщата ѝ е "превзета" от наематели. Къщата се използвала от Петното и още 15 души. Пред Би Ти Ви собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода". Комуникацията със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности. Когато го помолила да напусне тогава, той отказал да го направи и я предупредил, че ще съжалява. Жената твърди, че заради заплахите и през последните месеци тя и семейството й живеят в чужбина.