Млади висшисти отново могат да кандидатстват по програмата Старт на кариерата
Млади висшисти отново могат да кандидатстват по програмата Старт на кариерата / Sofia Photo Agency

Нови 850 млади висшисти до 29-годишна възраст ще имат възможност да придобият трудов стаж и опит по специалността си по програма "Старт на кариерата". Тя се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Процедурата за кандидатстване стартира преди дни. Документи ще се приемат до 17 август в Бюрата по труда, обясни директорът на местната дирекция във В. Търново Обрешко Нечев.

Работните места са в министерства, ведомства, агенции и териториалните им поделения, както и в областни управи и общински администрации. Условието за участие е притежаваното образование и квалификация на кандидатите да отговаря на изискванията за заемане на съответното работно място.

Одобрените младежи ще получават от държавата заплата 400 лева в рамките на 9 месеца. По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по КТ, годишният платен отпуск и болничните.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и документите за кандидатстване са публикувани на интернет-страниците на  Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, както и във всички бюра по труда.