Министър Найденов: Правителството няма намерение  да подава оставка
Министър Найденов: Правителството няма намерение да подава оставка / Дарик нюз
Министър Найденов: Правителството няма намерение да подава оставка
65667
Министър Найденов: Правителството няма намерение да подава оставка
  • Министър Найденов: Правителството няма намерение да подава оставка

Правителството няма намерение да подава оставка и да се съобразява с хора, които са много по- малко от тези, които го подкрепят, каза във В. Търново Ангел Найденов. Според военния министър животът на всяко едно правителство зависи в най- голяма степен от резултатите, които постига с работата си. Той обаче заяви, че не знае какво би могло да накара протестиращите да се проберат по домовете си. Информира Петко Павлов.

“Ако решенията на правителството отговарят на очакванията на българските граждани, предлагат решения на най- острите социално- икономически проблеми, възстановяват доверието в държавните институции и постигнат икономически растеж има шансове кабинета да работи до края на своя мандат”, коментира министър Найденов. Той изрази надежда, че в Народното събрание, след връщането на депутатите от ГЕРБ ще се установи по- нормален режим на отношения между парламентарните групи, но призна, че няма претенциите да знае какво би накарало протестиращите да се откажат от исканията си за оставка на “кабината Орешарски”.

“Разбирам, че има крайно настроени групи от граждани, разбирам че има различни интереси, които стоят зад тези протести и за тях единствено оставката е някакво решение, но не можем да се съобразяваме с хора, които са много по- малко от тези, които ни подкрепят”, заяви още Ангел Найденов.

Чуйте повече от него в звуковия файл.