Местят временно брачните ритуали в Конака
Местят временно брачните ритуали в Конака / sxc.hu

Бракосъчетанията във Велико Търново временно ще се извършват в сградата на Музей „Възраждане и Учредително събрание". Промяната се налага заради ремонта на фасадата на общината, който започна през август и предвижда изграждане на рампа за инвалидни колички.

Заради временните неудобства, които ремонтните дейности създават за гражданите, планирали сключване на бракове в Ритулната зала, от 17 септември ритуалите ще бъдат преместени в специално оборудвана зала в Конака. В общината е създадена организация за своевременно уведомяване на заявилите сключване на брак за възможността да пренасочат своето тържество.

Дейностите за изграждане на достъпна среда в сградата на общинската администрация и района около нея се финансират по проекта на Оперативна програма „Регионално развитие". До приключване на ремонтните дейности в края на октомври теренът, където сe извършват строително-ремонтни дейности, ще бъде ограден с обезопасителна мрежа.

Съгласно изискванията на оперативната програма ще бъде поставена табела, информираща за бюджета на проекта, изпълнителя и очакваната визия на  сградата на Община Велико Търново след ремонта.