Местните данъци и такси остават същите
Местните данъци и такси остават същите / netinfo
Наредба за администрирането на местните такси и цени на услуги и Наредба за местните данъци в Община В. Търново, прие на днешното си заседание Местния парламент. Съветниците подкрепиха предложението на кмета Румен Рашев данъците и таксите да не се променят и да запазят размера си от миналата година.
Местният парламент гласува отпускането на финансова помощ в размер на 5000 лв. от общинския бюджет за лечението на великотърновката Мануела Горсова. Момичето пострада тежко при катастрофа през август, вследствие на което е в кома и се нуждае от скъпоструващо лечение в Израел. Съветниците приеха предложение за откриване процедура по акредитация на областния онкологичен диспансер и отпуснаха 30000 лева за купуване на легла за нуждите на стационара.
Приет бе и годишния приватизационен план на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и след приватизационен контрол.
Всички предложения на кмета за прекратяване на съсобственост бяха отхвърлени от Общинския съвет. Не бе приет и Отчета за контролната дейност на отдел “Финансово управление и контрол”.