Мартиника и Нова Зеландия за първи път на Международния фолклорен фестивал
Мартиника и Нова Зеландия за първи път на Международния фолклорен фестивал / netinfo

Групи от Нова Зеландия и остров Мартиника за първи път ще участват в Международния фолклорен фестивал това лято във Велико Търново, съобщи за Дарик президентът на фестивала Емил Павлов. Подготовката на 12-то издание на феста върви нормално, имаме договорка с общината относно бюджета и настаняването на гостите, допълни той. Фестивалът ще се проведе последните две седмици на юли. Организаторите вече са приключили преговорите с групите, които са извън Европа. За първи път великотърновци ще видят и смесен състав от Корея.

 

Повече от 55 концерта ще изнесат участниците по време на феста. Освен традиционните вечери на гостуващите страни и конкурсът „Мис Фестивал”, акцентът тази година ще е върху маскарадните игри, информира Емил Павлов. Голяма изложба, представяща кукерските игри и традиция, ще гостува в старата столица. Преди това тя ще бъде представена в Брюксел.

 

Чуйте повече от Емил Павлов за предстоящото издание на фолклорния фестивал, както и за Националния преглед-конкурс през 2009 – 2010 г., в който ще вземат участие над 250 фолклорни състави от страната /в прикачения файл/: