Марио Близнаков: Тук съм, защото има цел А група
Марио Близнаков: Тук съм, защото има цел А група / Дарик В. Търново

Приключи трансферната сага около Марио Близнаков. Капитанът на "Пирин" /Гоце Делчев/ пристигна снощи във В. Търново и днес се включи в подготовката на "Етър- 24". Следващата седмица ще бъде подписан договор с него, съобщи изпълнителният директор на клуба Димитър Манолов и уточни, че с това селекцията приключва. След утрешната контролна среща със "Спартак" в Плевен ще стане ясно кои от дошлите на проби футболисти ще останат за поне още една проверка и кои си тръгват.

Близнаков обяви, че ще продължи кариерата си при "виолетовите" още преди Нова година, но след това повече от 20 дни бе изпращан в различни отбори от медиите или оставян в родния си клуб. През есента Близнаков вкара 7 гола в Западната „Б" група, колкото и топстрелецът на етърци  Тихомир Кънев.

Марио Близнаков е роден на 9 август 1982 г. и започва кариерата си в Гоце Делчев. После преминава в „Литекс", където тренира с първия отбор, а по- късно е изпратен в „Белите орли". С „Видима- Раковски" изиграва един сезон в „А" група. През последните четири бе основен състезател на „Пирин". Любопитното е, че Марио е брат на Иван Близнаков, бивш футболист на „Етър"- бронзов медалист с отбора през 1989 и 1990 г. Веднага след пристигането си новият футболист на "Етър- 24" даде първото си блиц- интервю.

- Доста се забави идването ти на "Ивайло". Уреди ли си нещата вече с "Пирин"?

- Договорили сме се и мисля, че няма да има проблеми. Разделяме се по взаимно съгласие.

- На кой пост се чувстваш най- добре?

- Външен халф и нападател.

- В какво физическо състояние си? В "Пирин" не водихте подготовка.

- Тренирал съм, бяха ни раздали индивидуални програми. Имам още да наваксвам, надявам се до седмица-две всичко ще е наред.

- Кои от новите си съотборници познаваш?

- Естествено Румен Лапантов, който дойде преди мен от "Пирин". С Георги Гайдаров и Илко Трифонов бяхме заедно в Севлиево. С Гошо Христов се познаваме, с Петър Ванков, Мариян Генов и Джайеоба също. Тихомир Кънев го запомних, вкара ни три гола през есента...

- Какво те накара да приемеш предложението на великотърновския клуб?

- Отбор с традиции и успехи, за които знам от брат ми. Публиката пълни стадиона, както и в Гоце Делчев. Но най- важното е, че в момента има амбиции, всичко друго е на заден план. Очаквам да играем добре и влезем в "А" група.

- Кои са най- силните отбори в групата?

- Възможностите на отборите са изравнени, както в челото, така и в дъното на таблицата, но най- силни са "Етър- 24" и "Ботев" /Враца/. Не мога да причисля към тях Своге, Етрополе и Банско.

- Публиката да очаква ли от теб голове?

- Нека ни подкрепя, както го е правила досега и в края на сезона да се поздравим с влизане в "А" група! Най- важното е отборът да побеждава, няма значение кой ще вкарва головете.