Малчугани от седем детски градини демонстрираха познанията си по безопасност на движение
Малчугани от седем детски градини демонстрираха познанията си по безопасност на движение / ОД на МВР

Детско шоу под мотото „За децата с обич и грижа", посветено на Втората глобална седмица по проблемите на безопасността на движението, се проведе снощи пред сградата на МДТ „Константин Кисимов" във В. Търново. Инициативата бе организирана от „Детски градини" - В. Търново, съвместно с Областната дирекция на МВР и Общината.

С много игри, песни и забавления децата показаха пред гостите и родителите си колко много са научили за безопасността на движението. Те демонстрираха познаването на пътните знаци, правиха пешеходна пътека, по която Вълчо да пресича, обясняваха му на кой цвят на светофара е разрешено да се преминава. Всичко това се случваше под зоркото наблюдение на ст. инсп. Валентин Генов от сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - В. Търново. В края на шоуто той постави много висока оценка на познанията на децата и отправи напътствия и препоръки, както към малчуганите, така и към техните родители. Присъстващите на детския празник получиха и брошури с препоръки за безопасно движение от „Пътна полиция" - В. Търново.

Официални гости на шоуто бяха началникът на сектор „Пътна полиция" при ОДМВР- В. Търново гл. инсп. Николай Иванов, представители на Община В. Търново и Регионален инспекторат по образованието. За доброто си представяне децата получиха много подаръци и грамоти.