М. Костадинова: Оставам в НДСВ
М. Костадинова: Оставам в НДСВ / netinfo
Оставам в групата на НДСВ и не съм имала намерение да вземам друго решение, каза народният представител Марияна Костадинова по повод разцепването на парламентарната група на жълтите и сформирането на нова група с председател Борислав Ралчев.
На този етап не желая да коментирам процесите в партията, мога само да изтъкна, че не съм имала колебания за моето място в групата на НДСВ, каза Костадинова.

По-рано днес бе създадена осмата група в българския парламент с име „Българска нова демокрация”. В нея са се обединили изгонените и отцепилите се от НДСВ народни представители.
Под документа за създаването на групата стоят подписите на всичките 14 бивши депутати от НДСВ, които бяха изключени или напуснаха жълтата партия. Както се очакваше Борислав Ралчев оглави групата. Татяна Калканова и Валентин Милтенов са заместник-председатели.
Докато сме в това Народно събрание, ще изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред избирателите си, заяви Борислав Ралчев при обявяване на групата.
Новата парламентарна група обяви още, че ще работи за развитието на регионите. „Българска нова демокрация” подчерта, че е извън тройната коалиция. Няма претенции да участва в това правителство, а ситуацията в момента не налагала преразглеждането на коалиционното споразумение между БСП, НДСВ и ДПС.
В близките седмици бившите НДСВ депутати не планират създаването на политическа партия. Този проект в дясно-център щял да се състои, ако политическата обстановка го налага.
Новата група, която до момента има 14 депутати, очаква и още техни колеги от НДСВ да напуснат жълтата партия, и да се включат в „Българска нова демокрация”.
Създаването на новата група раздели двамата депутати, избрани от НДСВ с гласовете на избирателите от великотърновския регион.
Николай Свинаров напусна жълтите, след като петима негови колеги бяха изключени от партията, а Марияна Костадинова ще изпълнява и занапред задълженията си като народен предсавител от НДСВ.