ЛИДЕР: Приоритет за България са селско стопанство, туризъм и енергетика
ЛИДЕР: Приоритет за България са селско стопанство, туризъм и енергетика / Дарик нюз
ЛИДЕР: Приоритет за България са селско стопанство, туризъм и енергетика
63512
ЛИДЕР: Приоритет за България са селско стопанство, туризъм и енергетика
  • ЛИДЕР: Приоритет за България са селско стопанство, туризъм и енергетика

„Вече 23 години ни обещават как ще ни оправят, а стигнахме до над 650 000 безработни и 1000 фалирали фирми. И сега пък същите хора ни убеждават как щели да ни спасят. Ние нямаме нужда от спасители, а от възможност да работим". Това каза водачът на листата на Политическа партия ЛИДЕР за Великотърновски избирателен район- Владимир Маринов, на среща със симпатизанти в Свищов. Заместник- председателят на партията обясни на хората, че по време на кампанията няма да се правят митинги, шествия, концерти с фолк певици и кебапчета, а ще се работи реално с тях на срещи лице в лице във всяко населено място и ще се откриват нови работни места.

„Българинът е изключително достоен човек, може сам да изкарва прехраната си и ние трябва да му дадем това право. Ние считаме себе си за хора от реалния сектор, защото всички сме представители на малкия и средния бизнес, който всъщност е гръбнакът на обществото. За това смятаме, че имаме право да участваме във взимането на решения. И в програмата си сме разработили как да става това. Селско стопанство, туризъм и енергетика са трите стълба в икономиката на нашата страна, чието развитие трябва да бъде стимулирано от държавата. И ние сме първите, които казват ясно какви са приоритетите на България", коментира Владимир Маринов. По думите му е необходимо страната да предприеме протекционистки мерки спрямо трети държави, които не са членки на ЕС, за да подпомогне селското ни стопанство. В интерес на енергетиката е незабавното намаляване на такса „пренос" иначе хиляди българи са обречени, добави той.

За нашия регион Владимир Маринов посочи като жизнено важно незабавното решаване на въпроса с летището в Г. Оряховица, за да се осигури бързият достъп на туристи.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

На срещата в Свищов бяха още вторият в листата Емилян Миланов, третата Павлинка Балъкова, четвъртият- областният координатор на ЛИДЕР Николай Арабаджиеви, както и инж. Красимир Игнатов, директор на „Топлофикация ВТ" и основател на ЛИДЕР във Великотърновска и Габровска области.