Летящите грузинци от Сухишвили завладяват Велико Търново
Летящите грузинци от Сухишвили завладяват Велико Търново / снимка: ТИЦ

Националният балет на Грузия "Сухишвили" ще гостува за първи път във Влеико Търново. Рекордьорите на "Ла Скала" и носители на званието "Най-доброто шоу на Бродуей" са вклюли старата столица в турнето си из страната. Концертът ще бъде на 22 ноември в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" от 19:00 часа.

Шоуто на „Сухишвили" ще остави без дъх великотърновската публика. Спектакълът е уникален по рода си, тъй като се е формирал цели 70 години. Акцентът на програмата пада върху традицията и грузинския фолклор с танци, които датират от основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили до внуците им- Нино Сухишвили (ръководител на балета) и Илико Сухишвили- младши (главен хореограф на балета).

Спектакълът отразява живота и специфичните традиции на различните грузински региони, правейки всеки следващ танц абсолютно различен от предходния и уникален по свой собствен начин. Зрителите ще имат удоволствието да научат повече за грузинския характер, мироглед и тежкия исторически опит на този малък, но велик народ.

Билети можете да закупите в офиса на Туристически информационен център "Царевград Търнов", от системата на Eventim.bg и в обектите на разпространителската мрежа. Цените варират от 30 до 60 лв.

"Сухишвили" ще изнесат концерти още в Русе, Пловдив и София.