Леля бие племенница, за да се научи да краде
Леля бие племенница, за да се научи да краде / Дарик нюз, архив

37-годишна жена от Павликени е задържана за малтретиране на малолетната си племенница, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Вчера учителите на пострадалото дете забелязали, че пръстите на ръката му са подути и го изпратили при училищния лекар.

При прегледа медицинското лице, установило още травми и хематоми по тялото и главата на десетгодишното момиче, и незабавно сигнализирал отдел „Закрила на детето. От там веднага поискали съдействие от полицейското управление. При разпитите се изяснило, че преди повече от месец бащата на момичето е влязъл в затвора, а майката е напуснала дома им в Павликени и грижата за детето поела лелята.

Двете дали различни и нелогични обяснения за случилото се. В хода на разследването е установено, че потърпевшата и извършителката са от джебчийски род и най- вероятната причина за побоя е склоняване към джебчийство.

Детето е прегледано от лекар в Спешна помощ В. Търново и настанено в кризисния център в село Балван. Лелята е задържана за срок до 24 часа. Тя е криминално проявена за кражби и осъждана в друга държава за същото престъпление.