Лекция за правилата на играта слушаха футболистите на Етър-24, заграждат още сектори на Ивайло
Лекция за правилата на играта слушаха футболистите на Етър-24, заграждат още сектори на Ивайло / Дарик нюз, архив

75-минутна лекция за правилата на футболната игра изнесоха методистът на БФС Борислав Александров и членът на инструкторския панел на Съдийската комисия Петър Петров пред футболистите на "Етър- 24". Работната среща се проведе в зала на хотел "Арена" и бе организирана по покана на старши треньорът на "виолетовите" Цанко Цветанов. Тя бе повече от наложителна, след като в първите три пролетни кръга великотърновци инкасираха два червени картона.

Борислав Александров разясни на играчите степенуването на тежестта на нарушенията и в кои случаи могат да очакват жълт или червен картон. Той коментира още ситуациите на активна и пасивна засада и предупреди футболистите да не очакват асистент- съдиите да вдигат флага, само защото има техен съперник зад линията на предпоследния защитник, а да следят дали ще се активизира и да вземат мерки за опазването на неговите съотборници, които стартират от втора линия.

Петър Петров акцентира върху взаимоотношенията между състезатели и рефери. Той предупреди етърци, че предвид амбициите на отбора, мачовете му ще бъдат ръководени от елитни арбитри, които няма да търпят своеволия и ще бъдат безкомпромисни при опитите за протести.

След лекцията Петър Петров и шефът на Детско- юношеската школа на "Етър- 24" Калоян Чакъров се договориха за срещи и с другите възрастови групи на клуба, за да бъдат информирани и подрастващите за най- важните правила на играта и тяхното спазване.

Междувременно стана ясно, че четири автобуса с над 200 фенове на "Ботев" (Пловдив) ще пристигнат в събота на стадион "Ивайло" за мача между двата тима. Освен организираните доста други ще пътуват с коли, така че бройката може и да се удвои.

Затова започна спешно поставяне на допълнителни огради на още части от южната трибуна, до сектора за публиката на гостуващия тим. Има вероятност, ако настоящата клетка се окаже малка, привържениците на "канарчетата" да бъдат пуснати и в другите части на сектора, които в момента се заграждат. Това крие риск да бъдат замеряни с предмети съдиите и футболистите и нормалната практиката по стадионите е агитката на гостите да бъде разполагана зад една от двете врати, максимално отдалечена от игралното поле. Във В. Търново обаче явно са решили да проявяват "новаторство"...

За зрителите отново ще има цветна книжка, посветена на мача. В нея публиката ще намери статистика и снимки, интервю с треньора на гостите Милен Радуканов и представяне на Георги Какалов, който преди да облече виолетовия екип е носил жълто- черния.