Латино звезди поздравиха UN BESO за третия им рожден ден
Латино звезди поздравиха UN BESO за третия им рожден ден / Личен архив

Световни латино звезди – музиканти и инструктори по салса, записаха специални клипове, с които поздравяват "Un Beso art & dance center" за третия им рожден ден. Партито се проведе снощи в центъра, който се намира на четвъртия етаж на Мол Велико Търново. За него в старата столица дойдоха близо 500 гости от големите клубове в страната, начело с Памбос Агапиу и Мигел Родригез. Хореграфии, танци, торта и много настроение съпътстваха пъстрото събитие, което продължи до малките часове в неделя.

Гвоздеят в програмата беше видеото, чрез което редица важни личности от латино танците показват своето уважение към постигнатото от Un Beso. От Ню Йорк Магна Гопал, една от водещите жени-инструктори по салса в света, е записала своето пожелание към трите грации от търновската школа. „Вършите страхотна работа, като популяризирате танците и изкуствата в България. Желая ви много късмет с вашата школа и учениците ви“, казва майсторката на танца.

От студиото им в Хамбург пристигна и видеото на Кристиян от Уна Мас трио. Групата нашумя в последните няколко години с невероятния си стил „електро-латин“, в който смесват и джаз, боса нова и фюжън. Тяхната песен “Latin brother” е сред най-обичаните в момента и абсолютен хит на всички латино партита.

В пет европейски столици е записал своето видео танцьорът Талал Бенлашен. Във Варшава, Рига, Вилнюс, Талин и Хелзинки прозвучава “Un Beso”, казано от един от най-желаните гости по фестивалите из целия континент. „Запазете енергията си, продължавайте с добрата работа. Подкрепям ви, изпращам ви поздрави и ви желая успех през следващите 100 години“, казва Талал в своето видео.

От дневната на своя дом в Ню Йорк приветствие отправи и певецът Хенри Фиол. С над 40-годишна кариера зад гърба си, множество награди, световни турнета и записи с най-големите музиканти и певци в света, изпълнителят на “Zumbale“ разказва историята на най-обичаната своя песен, която е и любимата на търновските танцьори. „Преди години, когато бях учител, се разхождах по улицата и видях две момичета от Доминикана, които играеха с пляскане на ръце и произнасяха тази фраза „Зумбале“. Помолих ги да я кажат бавно, за да запиша тази странна дума. После добавих мелодията, припева, малко инструменти и така днес имаме почти три милиона излъчвания в “Ю туб”. Това, което вършите е страхотно – да разпространявате салсата в България, а и в Източна Европа. Продължавайте в същия дух!”, казва певецът.

Направо от тренировъчната си зала в Рим изпраща поздравите си и Марвин Рамос. Той сподели своето видео направо на стената си във Фейсбук, така че стотиците му фенове още предния ден станаха съпричастни със събитието във Велико Търново.