Лайтс спечели зимния турнир по футбол, победителите обраха и индивидуалните награди
Лайтс спечели зимния турнир по футбол, победителите обраха и индивидуалните награди / Дарик нюз

Отборът на „Лайтс” спечели тазгодишното издание на зимния турнир по футбол във В. Търново. Снощи Дворецът на културата и спорта „В. Левски” бе почти изпълнен с публика за финалите на надпреварата, продължила цял месец. 96- ят последен мач противопостави „Лайтс” и „Кантона”, отборите вървели без грешка до сблъсъка за титлата. Двубоят тръгна като по вода за „Лайтс” и още в 5- ата минута Илиян Димитров откри резултата, засичайки чудесно подаване на Владимир Атанасов. С попадението нападателят даде отговор и на въпроса кой ще взема приза за най- точен стрелец, защото то бе единайсто в актива му и го изведе еднолично на върха в подреждането на голмайсторите. Последваха два много силни удара на Владко Атанасов, спасени от вратаря на „Кантона” и греда на Петьо Андреев. Постепенно обаче, губещият в резултата тим се вдигна и се наложи на стража на „Лайтс” Боян Андонов да спасява шут на Бисер Пенчев. Минута преди края на полувремето натискът на „Кантона” даде резултат- Милен Александров бе забравен при корнер и от упор изравни 1:1.

Втората част тръгна с щурм на „Лайтс” и пропуски на Илиян Димитров, Данчо Шипкалиев и Стефан Ангелов. В отговор Кристиян Костадинов, Пламен Станчев и Милен Александров принудиха Андонов да се намесва. И когато публиката предвкусваше дузпите Илиян Димитров отново изригна. В 35- ата минута той провря топката от малък ъгъл в мрежата за 2:1. „Кантона” веднага се хвърли напред, но ответната контра бе убийствена. Владко Атанасов се отзова на върха на атаката и технично стреля за 3:1. В самия край Танер Халилов намали на 3:2, но за повече нямаше време.

На трето място в турнира се класира тимът на „Севастократор” след 5:4 с дузпи срещу „Гегитрейд”. Срещата се разви кошмарно за загубилите. „Гегитрейд” поведе с 2:0 с попадения на Петър Петров в 18- ата и 24- ата минути. Тихомир Милев можеше да довърши съперника, но извади малшанс да удари греда в 31- ата минута. 120 секунди по- късно Анатоли Ангелов намали на 2:1, а в 35- ата минута Станислав Стоянов изравни 2:2. Георги Христов разтресе за втори път гредата на бранената от „Севастократор” врата, но две греди един гол не правят и се стигна до удари от бялата точка за определяне на краен победител. Съпрениците си биха по седем дузпи и в крайна сметка се радваха играчите на „Севастократор”.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов лично връчи купата и премията от 400 лева на победителите от „Лайтс”. Градоначалникът получи аплодисментите на публика и футболисти за отоплената за първи път от много години насам зала на ДКС „В. Левски”.

„Поръчал съм да започне енергийното обследване на съоръжението. Ще направя необходимото догодина да разполагаме с по- топла и по- уютна зала. Колкото и да е трудно ще се постараем да подобряваме непрекъснато спортната база, защото хората го заслужават”, каза Даниел Панов.

Председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново, организарал надпреварата, Георги Велинов награди „Кантона” с 300 лева. Секретарят на футболната централа Страцимир Тинчев връчи премията от 200 лева на третия „Севастократор”, а шефът на Дисциплинарната комисия проф. Михаил Харалампиев отличи със 100 лева четвъртите от „Гегитрейд”.

От името на собственика на фирма „Алекс ОК” Александър Нанков- Кирил Борисов подари маркови топки „Адидас” на най- младия отбор „Риболовен център” и на „Гегитрейд”. Топка от Зоналния съвет даде на ФК „Килифарево” бившият футболист на „Етър”- Трендафил Коцев.

Освен купата и премията за първото място „Лайтс” обра още четири награди. Отборът получи два кашона вино от спортния сайт „Велико Търново спорт” за това, че бе с най- резултатно нападение, отбелязало 38 гола. Редакторът на сайта Анатоли Петров награди с 50 лева и най- техничния футболист на турнира Владимир Атанасов от „Лайтс”. 50 лева от Валери Стоянов от фирма „Тремол” получи стрелец №1 на надпреварата Илиян Димтров, вкарал 12 попадения. Вратарят на тима Боян Андонов пък бе избран за най- добър на турнира на поста и премиран с 50 лева от Зоналния съвет на БФС.

По традиция организаторите не забравиха и публиката. За зрителите имаше състезание по точна стрелба. Победи  Благовест Ангелов, който единствен успя да отбежи от линията зад центъра на терена и спечели 50 лева.