Къпем се в безопасни басейни
Къпем се в безопасни басейни / netinfo

Басейните в община Велико Търново са обезопасени и медицински осигурени, установи след проверка междуведомствена комисия, назначена във връзка с началото на активния сезон за къпане.

Качеството на водата в басейните отговаря на установените норми – микробиологичните показатели и остатъчния хлор са в границите на нормата. Близо до откритите водни площи трябва да се подновят забранителните и предупредителни знаци и табели.

Собствениците на басейни трябва да изискват от фирмите-доставчици инструкцията за употреба на филтрите и информационните листи за безопасност на дезинфектантите, които се ползват от съответния обект, да се води редовно дневник за регистриране на остатъчния хлор и да се спазват стриктно графиците за вземане на проби през активния сезон.

Остава в сила забраната за къпане в неохраняемите открити водни площи, припомнят от общината.
Контролът на работата по водноспасителната дейност, спазването на хигиенно-санитарните норми и обезопасяването на плувните басейни и водните площи бе извършен от междуведомствена комисия в състав - представители на община Велико Търново, РИОКОЗ, Български червен кръст и Районното полицейско управление.