Курсанти от НВУ неутрализираха диверсионна група
Курсанти от НВУ неутрализираха диверсионна група / Дарик нюз

Комплексно тактическо учение „Обединени усилия 2014” се проведе в Националния военен университет „Васил Левски”. Темата на занятието бе „Отбрана на ротна тактическа група”. В учението взеха участие бъдещи офицери от всички курсове на факултетите „Общовойскови”, „Артилерия, ПВО и КИС” и „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.

Учебните цели на комплексно-тактическото учение са повишаване на полевата натренираност, оценка на нивото на професионална подготовка и на лидерските качества на обучаемите, в условията на физическо, психическо натоварване и стрес, при изпълнение на поставените задачи в реалистично създадена тактическа обстановка. Учението бе разделено на три етапа – предварителна подготовка на ротна тактическа група, военна игра с помощта на симулационни системи и реални действия в създадената тактическа обстановка.

Курсантите разиграха бяха бойна стрелба, действия по неутрализиране на диверсионно-разузнавателна група на противника. Представени бяха и изградените центрове от логистичния модул на ротната тактическа група.