Колоездачната обиколка затваря пътища и улици
Колоездачната обиколка затваря пътища и улици / Sofia Photo Agency

Промени в движението ще предизвика 60- ата международна колоездачна обиколка на България, която ще премине днес през територията на Областта и по улиците на В. Търново, съобщиха от полицията. Очаква се пробегът да влезе на територията на региона около 10, 30 ч. до село Камен.

Обиколката ще продължи през Стражица, откъдето ще излезе на главен път Варна-  В. Търново. Колоездачите ще пристигнат в старата столица, преминавайки край жп- гарата, по Дъговия мост и по ул. „Христо Ботев" и ще финишират пред сградата на Общината десетина минути преди 12 часа.

Стартът на следващия етап оттам е около 15, 30 ч., като обиколката ще продължи по ул. „Хр. Ботев" и през Южния пътен възел по посока Дълга лъка, Килифарево и Вонеща вода, откъдето ще се насочи към Трявна. Това ще наложи поетапно затваряне на няколко участъка от главните пътища и улици във В. Търново и ще създаде неудобства за водачите на автомобили, предупреждават още от Областната дирекция на МВР и  призовават гражданите да се съобразяват с указанията на полицейските служители.