Кметът на Стражица призова съгражданите си да почистят града преди Великден
Кметът на Стражица призова съгражданите си да почистят града преди Великден / DarikNews.bg, архив

С призив за мащабно пролетно почистване на Стражица се обърна към фирми, интитуции и граждани кметът на Общината инж. Детелина Борисова. В нарочно писмо тя призовава съгражданите си от 19 март до 6 април да вземат активно участие с доброволен труд в хигиенизирането и естетизирането на улиците, тротоарите, търговските площи и градинките пред домовете, за да стане по-чист и естетичен града преди Великденските празници.

Почистващата фирма, която обслужва общината, е заявила готовност да събира и извозва по-голямото количество отпадъци редовно през тези две седмици. В писмото се приканват собствениците на фирми, търговски обекти и ателиета да поддържат в естетичен вид площите и тротоарите край тях, а управителите на етажна собственост и председателите на домсъветите - да направят организация за почистване на междублоковите пространства и прилежащите части на жилищните сгради.

В заключение на гражданите на Стражица се припомня, че следва да изхвърлят разделно отпадъците си и да не допускат палене на боклуци върху тревните площи или в контейнерите.