Кметът на Елена сготви рибена чорба на фестивал на рибата в Каварна
Кметът на Елена сготви рибена чорба на фестивал на рибата в Каварна / снимка: Община Елена

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев изнесе истинско шоу пред публиката и гостите, дошли на тазгодишното издание на „Миден и Рибен фест 2012" в Каварна.

Инж. Млъзев заедно с колегата си от Дряново д-р Иван Николов бяха поканени от кмета на Каварна Цонко Цонев да премерят сили в кулинарното изкуство за приготвяне на риба. Началото на рибния фест бе дадено с надпревара между тримата градоначалници на централния площад в Каварна. Домакинът Цонко Цонев изпържи и панира огромен черноморски лаврак по специална каварненска рецепта. Пак на пърженото, но на шаран, заложи кметът на Дряново д-р Николов.

Кметът на Елена инж. Млъзев пък сготви гозба от рибена чорба по еленски. Пред очите на публиката и непрекъснатите атаки на журналистите той режеше моркови, слагаше подправки и разкриваше тайните на рибената чорба. Според инж. Млъзев чорбата се консумира задължително с еленска сливова ракия. В гозбата той пусна камъче от реката, от която е уловена мрената.

Журито, което оценяваше кметските кулинарни заложби, беше с председател актьорът Никола Анастасов и членове - медицинската сестра Кристияна Вълчева и д-р Здравко Георгиев. Решението на арбитрите беше три специални награди - за рибената чорба, за шарана и лаврака.

Като награда за участници и гости беше концертът, който изнесе Тони Димитрова. На рибния фест присъстваха още актьорът Тончо Токмакчиев, поп изпълнителите Марияна Попова и Стенли, режисьорът Жоро Торнев, музикантът Дани Милев и др. Фестивалът в Каварна завършва днес с концерт на група Сигнал.