Катерач от Килифарево спечели младежки алпийски фестивал в Австрия
Катерач от Килифарево спечели младежки алпийски фестивал в Австрия / Дарик нюз

 

 Състезателят от Алпийски клуб „Еделвайс- 74" Виктор Генов победи в  Международният младежки фестивал по алпийски дисциплини в Сент Мишел. Килифаревецът стана първият катерач от региона спечелил трофей в австрийската област Петзен. Надпреварата събра 303 състезатели от над 15 европейски държави, сред които Русия, Казахстан, Словения, Чехия, Австрия...
Възпитаникът на Милен Видиновски е победител в генералното класиране при юношите до 19 години. Виктор Генов е първи на боулдър, втори на скорост и седми на трудност. Според треньорът му Милен Видиновски постижението на младока е много престижно, защото е победител в генералното класиране.

Влада Маринова от великотърновският клуб  „Трапезица- 1957" спечели сребро на боулдър и е шеста на скорост при момичета до 13 години.
Останалите четирима състезатели от региона също заслужиха добра оценка. Тодор Шарков от Килифарево е шести в генералното класиране в своята група, Владислав Ангелов от В. Търново е тринадесети, а съгражданите му Елена Милева и Мартин Моров, също влязоха сред двайсетте най- добри.
В края на август водещите ни състезатели ще участват в кръг от младежка европейска купа в Мюнхен, съобщи Милен Видиновски. Почти сигурно е, че през есента и В.Търново ще организира кръг от надпреварата за трофея.