Кандидатстудентска борса представя 20 български университета
Кандидатстудентска борса представя 20 български университета / DarikNews.bg
Кандидатстудентска борса представя 20 български университета
62279
Кандидатстудентска борса представя 20 български университета
  • Кандидатстудентска борса представя 20 български университета

20 български университета участват в Кандидатстудентска борса 2013 във Велико Търново, която бе открита днес в Изложбените зали "Рафаел Михайлов". Двудневното изложение се организира от Сдружение „Кандидатстудентска борса" със съдействието на Община Велико Търново и Националния военен университет „Васил Левски".

В тазгодишната борса участват висши училища от цялата страна, сред които ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", НВУ "В. Левски", Стопанската академия в Свищов, Софийски университет, УНСС, Минно-геоложкият и Лесо-техническият университети, Нов български университет, Варненски свободен университет, Военно-морското висше училище и Медицинският университет във Варна, Техническите университет в Габрово, София и Варна, Тракийският университет в Ст. Загора. Представянето на висшите училища преминава през девет български града в периода от 20 февруари до 20 март. Изложението се провежда за 18-та поредна година, съобщи Иван Станев, член на сдружението.

Кандидатстудентска борса представя 20 български университета
netinfo

Представители на учебните отдели на университетите ще разясняват днес и утре на младите хора и техните родители условията за кандидатстване. Всеки кандидат-студент може да получи информация и за специалностите, които го интересуват, графиците за провеждане на изпитите, таксите, които се заплащат, както и условията в студентските общежития. Екипи на висшите училища ще обиколят и великотърновските гимназии, за да запознаят учениците с възможностите да продължат образованието си.

Борсата ще бъде отворена до 18,00 часа тази вечер, а утре ще работи от 9,00 до 14,00 часа, уточни Иван Станев.

Чуйте повече от него в звуковия файл.