Кампания “Да си върнем Мануела” започва във В. Търново
Кампания “Да си върнем Мануела” започва във В. Търново / netinfo
Кампания “Да си върнем Мануела” започва община В. Търново и езиковата гимназия в старата столица.

Тя ще събира средства за лечението на Мануела Горсова, момичето от В. Търново, което пострада в катастрофата край река Ропотоамо през август миналата година. Тогава световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки блъсна с джипа си кола на пътя Созопол – Бургас и причини смъртта на Петър Петров от Сливен, а Мануела изпадна в кома.

Успешно лечение може да бъде направено в Израел, но затова ще се необходими по 2000 евро на ден, според близки на 19-годишното момиче.

Съучениците на Мануела Горсова ще дадат старт на кампанията утре с концерт в гимназията.

Кампанията ще популяризира банкови сметки и SMS обаждания. Над 5000 стикера ще бъдат разлепени във В. Търново. Те ще са с надпис “Да си върнем Мануела” и с отпечатани банкови сметки и SMS номер. Ще бъдат разпространени и 5000 картички със снимката на пострадалото момиче.

В четири прозрачни урни ще се събират средства в училището на Мануела, в Центъра за услуги на граждани, в областната администрация и в една от дискотеките във В. Търново.

В общинския съвет е внесено предложение да бъдат предвидени 5 000 лева за лечението на Мануела и съветниците ще гласуват сумата на следващата си сесия.

Подготвя се голям концерт, в който на 27 февруари ще участват децата от музикални и танцови групи във В. Търново. За концерта са отпечатани 600 покани, всяка от която ще бъде с цена 100 лева.