/ Община Свищов
Днес от 15.30 часа в Школата по изкуства при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”  ще се проведе „Великденска суматоха” с участието на децата от балетните групи и читалищните библиотекари.

За пример: Свищовлии почистиха и облагородиха околоблоково пространство

В салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” от 19.00 часа - „Мъжете предпочитат да излъжат” от Ерик Асус – постановка на Драматичен театър „Невена Коканова” – Ямбол. Режисьор – Владимир Петков, сценограф - Жанета Иванова. Участват: Йоана Буковска – Давидова, Георги Ружичка, Яна Бобева, Анатолий Ставрев, Галина Иванова, Волен Митев и Мария Панайотова. Вход с билети на касата на Читалището.

Лазарки бяха гости на кмета Генчев и общинска администрация-Свищов (СНИМКИ)

На 24 април (сряда)
в Художествена галерия „Николай Павлович” от 11.00 часа ще бъде открита изложба с творби от Международното биенале за детска рисунка „Свищов – 2019” и награждаване на отличените деца. 

От 14.00 ч. в Детски отдел на Градска библиотека ще се състои „Празничен калейдоскоп в песен, стих и цвят“с участието на учениците от начален етап на ОУ „Филип Сакелариевич“.

 На 25 април (четвъртък) в къща музей „Алеко Константинов“ от 10.00 часа ще се проведе Великденска шарена работилница за боядисване на яйца с децата от III и IV група - ДГ „Слънчо“-Свищов.

Храм „Св. Преображение“ в Свищов ще отвори врати на Велики Понеделник

 На 28 април (неделя)
в храм „Св. Пророк Илия”от 11.00 часа ще се състои Великденски концерт на Първи български хор „Янко Мустаков”. Диригент Елизабет Людмилова.

 На 29 април (понеделник) в храм „Св. Преображение Господне“ 10.00 ч. тържествено ще бъде открит реставрирания храм. От 11.00 ч., Концерт на квартет „Светоглас“ – София и на Първи български хор „Янко Мустаков“ с диригент Елизабет Людмилова. В НЧ „Възраждане - 1908“ с. Българско Сливово от 13.00 ч. ще се проведе Регионален фолклорен фестивал „От Лазарица до Гергьовден“.Специална програма. Вход свободен.