Извадиха човека на Община Велико Търново от ръководството на Етър-24
Извадиха човека на Община Велико Търново от ръководството на Етър-24 / Дарик нюз, архив

Главният финансист на Община В. Търново Мариян Маринов бе изваден от Съвета на директорите на ПФК „Етър- 1924”. Това реши на заседание, проведено в Сливен, Общото събрание на акционерите. Заедно с него от ръководството бе отстранен и доскорошният изпълнителен директор на клуба Ендер Дурмушев.

Любопитно е, че двамата бяха избрани в Съвета на директорите заедно на 12 юли миналата година. На съботното заседание акционерите ги освободиха и от отговорност. Представителят на Община В. Търново в Общото събрание Йордан Грозданов съобщи, че е гласувал въздържал се по първа точка- ваденето на Маринов и Дурмушев, и против по следващата точка, така както бе оторизиран от Общинския съвет. На тяхно място влязоха Осман Илханлъ- брат на основния акционер, и Али Пехливанов. В борда са още  Фейзи Илханлъ, Радин Хаджиев и Диадин Кая.

С изваждането на представителя на Общината от ръководния орган на дружеството Фейзи Илахнлъ изпълни заканата си от зимата да го направи. След предишното Общо събрание, проведено в края на декември, той заяви, че ще вдигне и основния капитал, за да обезцени акциите на Община В. Търново. Тогава Илханлъ обяви още, че ще предприеме мерките ако местната власт не осигури 34% от бюджета на клуба.