Изработват устройствен план на квартал Варуша
Изработват устройствен план на квартал Варуша / netinfo

Проектът за изграждане на пътен възел “Качица” ще бъде готов до края на юни, съобщи кметът на Велико Търново д- р Румен Рашев. След това предстоят разговори с агенция “Пътища” за проектиране на участъка между “Качица” и Западния пътен възел.

По всяка вероятност на входа на В. Търново от към София ще се изградят кръгово движение и още едно локално платно. Проектът трябва да реши и въпроса с пресичането на кръстовището между улиците “Магистрална”, “Оборище” и “Георги Бакалов”.

Връзката между пътен възел “Качица” и Южния пътен възел също трябва да бъде проектирана в близко бъдеще, коментира кмета д- р Рашев. Така нареченото “Околовръстно шосе” на В. Търново ще бъде уширено в районите на “Сечената скала” и кръстовищата с улиците “Славянска” и “Мармарлийска”.

Фирма “Булплан”, която изработва общия устройствен план на община В. Търново е получила поръчка да изработи и общ устройствен план на квартал “Варуша” в старата столица, информира още градоначалникът.

В него ще бъде проектирана отсечка с дължина 250 метра, която ще свърже улиците “Черни връх” и “Кольо Гайтанджията”. По този начин ще се изгради пряка връзка между кварталите “Варуша” и Акация”. Независимо, че са един до друг придвижването между тях до момента се извършваше по заобиколен път.