Изключен от ГЕРБ обвини областния координатор в манипулации
Изключен от ГЕРБ обвини областния координатор в манипулации / netinfo
Доцент Байко Байков обвини областния координатор на Политическа партия ГЕРБ Христо Христов в манипулации и авторитарно поведение, което води до отлив на членове и симпатизанти. В понеделник председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че Байко Байков е изключен от партията , тъй като не се е съобразил с решението на Изпълнителната комисия, не е работил в интерес и според принципите на партията и е участвал в местните избори като кандидат от друга политическа сила.
“Това е абсурдно. Аз бях кандидат не на политическа партия, а на гражданско сдружение “Промяна”, което не противоречи на нито един устав, дори и на този на ГЕРБ” коментира доц. Байков.
По отношение на един от мотивите за изключването му – несъобразяване с решение на Изпълнителна комисия, доц. Байков поясни, че за никакво решение не е уведомяван. Що се отнася до обвинението за системно не изпълняване на задълженията, той заяви, че такива не са му били възлагани.
Според него изключването му е следствие на несъгласие с политиката на областния координатор Христо Христов, който не е провел общинско събрание, страхувайки се че ще се види отлива на членове от партията, а го е подменил с районни. Именно на тези районни събрания Байко Байков е представил анализ на представянето на ГЕРБ в местните избори и е задал въпроси към областното ръководство, които са предизвикали Христо Христов. Повече чуйте в прикачения файл.