Хванаха крадец на улуци във В. Търново
Хванаха крадец на улуци във В. Търново / Дарик нюз, архив

Крадец  е хванат на местопрестъплението, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново.

Вчера сутринта в полицията е получен сигнал за извършваща се кражба на метални елементи от сграда на ул. “Ал. Стамболийски“, собственост на Община Велико Търново. Пристигналият на място автопатрул задържа в момент на извършване на кражба на осем метра метални водосточни тръби многократно осъждания М.Й. на 55 години от В. Търново.

М.Й. има 9 присъди за кражби, като последната е от 1 юли тази година – Лишаване от свобода за срок от 4 месеца. Извършителят е задържан в РУП В. Търново. Срещу него е  образувано бързо производство за извършената кражба.

Междувременно 28- годишният Г.П. от Лясковец е разкрит и обвинен за кражба на чантата на австрийска гражданка. Престъплението е извършено на 11 август от заведение в центъра на В. Търново.

Чантата била закачена на облегалката на стол в заведението, а  в нея се намирали мобилен телефон, цифров фотоапарат, портфейл и златно синджирче.

Г.П. има присъда за вещно укривателство, за намиране на чужда вещ и невръщането й в установения срок, и регистрации за извършени кражби. Част от вещите са установени. Г.П. е привлечен в качеството на обвиняем за извършената кражба по образуваното в РУП Велико Търново досъдебно производство. Наложена му е мярка за неотклонение “Подписка”.