Христина Христова: Младежката безработица е сериозен проблем в Европа
Христина Христова: Младежката безработица е сериозен проблем в Европа / Sofia Photo Agency, архив
Христина Христова: Младежката безработица е сериозен проблем в Европа
58637
Христина Христова: Младежката безработица е сериозен проблем в Европа
  • Христина Христова: Младежката безработица е сериозен проблем в Европа

В Европейския съюз се наблюдава тенденция за изтласкване на младите хора от пазара на труда, съобщи във В. Търново Христина Христова. Председателят на НДСВ бе в страта столица, за да представи националната кампания на партията „Детски добавки за всяко дете". Констатацията за нарастващата младежка безработица е направена на завършилия конгрес на европейските либерали и демократи в Дъблин, на който е присъставала и тя.

„Изключително тревожно е, когато един млад човек, който току що е завършил образованието си, не може да си намери работа и да създаде семейство", каза Христина Христова. Според нея лидерите на либерал-демократите са призовали да се търси баланс между свободната инициатива и социалната справедливост и солидарността.

Как стоят нещата у нас чуйте в звуковия файл.

Във В. Търново Христина Христова каза още, че НДСВ стартира конкурс за журналистическо разследване по казуса с ген. Васил Делов в Кърджали. По думите й случаят се използва от различни политически сили за разиграване на етническата карта. Първата награда на конкурса е 3000 лева, а разработките ще бъдат оценявани от историка Георги Марков, журналиста Георги Коритаров и от д-р Николай Михайлов.