Хр. Христов: Успехът няма да ни приспи
Хр. Христов: Успехът няма да ни приспи / netinfo
Победата на ГЕРБ на изборите за депутати в Европейския парламент няма да ни замае и приспи, както се случваше с други партии при техните успехи. Това каза регионалният координатор на партията Христо Христов ден след като ГЕРБ спечели вота с 21,69%. Въпреки успеха, трябва да положим още усилия, за да спечелим още привърженици, допълни Христов. Според него ниската избирателна активност показва за пореден път, че хората са отвратени от политиката в страната.
Христо Христов обобщи резултатите на ГЕРБ по общини. Най-много гласове партията на Бойко Борисов е събрала във Велико Търново – 6071. В процентно измерение – 33,02%. В Горна Оряховица бюлетина за ГЕРБ са пуснали 30% от гласоподавателите, в Лясковец 28,30%, в Павликени 22,76%. В общините Полски Тръмбеш и Свищов съответно 17,19% и 22,66%. Общините Сухиндол и Елена – 20,68% и 30,67%. В Златарица за ГЕРБ са гласували 17,44%, а в община Стражица 21,47%.
Христо Христов съобщи, че до края на месец юни ГЕРБ ще излезе с номинации за кандидат-кметове във всички общини. Според него в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Свищов, Лясковец и Стражица след Местни избори 2007 кметът ще бъде от партия ГЕРБ.