Хоротека под звездите и кино уикенд край Асеневци
Хоротека под звездите и кино уикенд край Асеневци / плакат: организатори

Фолклори ритми ще превземат сцената на „Арт лято” тази вечер във Велико Търново. Почитателите на българските народни танци ще се забавляват край „Асеневци” в компанията на танцьорите от клуб „Търновград“. Хоротеката под звездите ще отвори врати в 21,00 часа.

За феновете на българското кино през уикенда ще има филмов маратон под звездите. Утре ще бъдат прожектирани  „Сол I“ и  „Сол II“ на режисьора Едуард Захариев и „Вечният музикант“ на Оскар Кристанов. Лентите ще бъдат представени от оператора Иван Цонев. Прожекции на късометражни филми, създадени от студенти и преподаватели от Нов български университет, ще има и в неделя . Киновечерите започват в 21,00 часа.

Всяка сряда край „Асеневци” отваря врати и свободна книжарница. Последния път тя бе разположена в инсталацията Paper Pavilion (белия покрит павилион), направена по време на Европейската асамблея на студентите по архитектура EASA. Тук всеки може да донесе книги, от които вече няма нужда и да си вземе интересно четиво, донесено от някой друг, а бартерът не е задължителен.

Входът за всички събития е свободен.

Проект „Арт лято“ на едноименната фондация се финансира по програма “Изкуство и култура“ на Община Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата - 2019.